Fa'afefea ona maua ni vaega fa'apipi'i lelei

O le fa'apalapala palasitika o se fa'agasologa fa'apipi'i lea na fa'aaogaina lautele i pisinisi fa'aeletonika, su'esu'ega puipuiga, meafale ma mea e mana'omia i aso uma.O le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le palasitika ua faʻaolaina ai le tele o mea uʻamea, o lona faagasologa e sili atu ona faigofie ma o lona lava mamafa e mama pe a faʻatusatusa i mea uʻamea, ina ia faʻaitiitia ai foi le mamafa o meafaigaluega na gaosia e ala i le faʻaogaina o le palasitika faiga faʻapipiʻi, ma faia ai foi le mamafa. foliga o vaega palasitika ma le malosi faʻainisinia maualuga, sili atu le matagofie ma le umi.

E taua tele le lelei o le palasitika palasitika.E tele mea e aʻafia ai le lelei o le paʻu palasitika, e aofia ai le faʻaogaina o le faʻaogaina, le faʻaogaina ma le faʻaogaina o le palasitika, lea e mafai ona i ai se aafiaga taua i le tulaga lelei o le palasitika.

vaega1
vaega3
vaega2
vaega4

1. Filifiliga o mea mata'utia

E tele ituaiga eseese o palasitika i luga o le maketi, ae le o mea uma e mafai ona faʻapipiʻiina, ona o palasitika taʻitasi e iai ona lava mea totino, ma pe a faʻapipiʻiina e manaʻomia ona mafaufau i le sootaga i le va o le palasitika ma le uʻamea ma le tutusa i le va o mea faitino o le palasitika ma le u'amea u'amea.O palasitika o loʻo avanoa nei mo le faʻapipiʻiina o ABS ma PP.

2.Shape o vaega

A).O le mafiafia o le vaega palasitika e tatau ona toniga e aloese mai le le tutusa e mafua ai le faʻaitiitia o le vaega palasitika, pe a maeʻa le faʻapipiʻiina, o lona luster metallic e mafua ai le faʻaitiitia o le manino i le taimi e tasi.

Ma o le puipui o le vaega palasitika e le tatau ona manifinifi tele, a le o lea o le a faigofie ona faʻaleagaina i le taimi o le faʻapipiʻiina ma o le faʻapipiʻiina o le faʻapipiʻi o le a matitiva, ae o le a faʻaitiitia le faʻamalosi ma o le a faigofie ona pa'ū le paʻu i le faʻaaogaina.

B).Aloese mai pu tauaso, a le o le a le faigofie ona faamamaina le vaifofo togafitiga o totoe i le solenoid tauaso ma o le a mafua ai le filogia i le isi faagasologa, o lea e aafia ai le tulaga lelei.

C).Afai o le paʻu e maʻai mata, o le a sili atu ona faigata le faʻapipiʻi, ona o le maʻai pito e le gata e mafua ai le gaosiga o le mana, ae faʻatupu ai foi le faʻapipiʻiina o le paʻu i tulimanu, o lea e tatau ai ona e taumafai e filifili se suiga tulimanu lapotopoto ma se radius. a itiiti ifo i le 0.3mm.

Pe a fa'apipi'i vaega palasitika mafolafola, taumafai e sui le va'alele i se si'i lapotopoto teisi pe fai se fa'a matt mo le fa'apipi'iina, aua o le foliga mafolafola o le ai ai se fa'ailoga e le tutusa ma se ogatotonu manifinifi ma se pito mafiafia pe a fa'apipi'i.E le gata i lea, ina ia faʻateleina le tutusa o le iila faʻapipiʻi, taumafai e faʻataʻitaʻi vaega palasitika ma se vaega tele o luga o le faʻapipiʻi e fai sina foliga parabolic.

D).Fa'aitiitiga fa'alava ma fa'aoso i vaega palasitika, aua o fa'ava'a loloto e foliga mai e fa'ailoa mai ai le palasitika pe a matele ina mu le ufi ma fa'aoso.O le loloto o le tootoo e le tatau ona sili atu i le 1/3 o le lautele o le tootoo, ma le pito i lalo e tatau ona lapotopoto.A i ai se grille, o le lautele o le pu e tatau ona tutusa ma le lautele o le laʻau ma itiiti ifo i le 1/2 o le mafiafia.

E).Lava tulaga faʻapipiʻi e tatau ona mamanuina i luga o le vaega faʻapipiʻi ma le faʻafesoʻotaʻi ma le meafaigaluega tautau e tatau ona 2 i le 3 taimi sili atu nai lo le vaega uʻamea.

F).O vaega palasitika e manaʻomia ona faʻapipiʻiina i totonu o le paʻu ma faʻamalo pe a uma ona faʻapipiʻiina, o lea e tatau ai i le mamanu ona faʻamautinoa e faigofie ona faʻaumatia vaega palasitika ina ia aua neʻi faʻaogaina le pito i luga o vaega faʻapipiʻi pe aʻafia ai le faʻapipiʻiina o le faʻapipiʻi e ala i le faʻamalosia i le taimi o le demoulding. .

G).Pe a mana'omia le knurling, e tatau ona tutusa le itu o le knurling ma le itu fa'ata'oto ma i se laina sa'o.O le mamao i le va o ta'a'ai ma ta'a e tatau ona lapo'a e mafai.

H).Mo vaega palasitika e manaʻomia ai faʻapipiʻi, aloese mai le faʻaogaina o uʻamea i le tele e mafai ai ona o le natura pala o togafitiga aʻo leʻi faʻapipiʻiina.

I).Afai o le pito i luga o le vaega palasitika e lamolemole tele, e le talafeagai i le faʻavaeina o le laulau faʻapipiʻi, o le mea lea o le pito i luga o le vaega palasitika lona lua e tatau ona i ai se tulaga faʻapitoa.

3.Mould mamanu ma gaosiga

A).E le tatau ona faia le mea fa'ameamea i le u'amea apamemea beryllium, ae o le u'amea lafoa'i maualuga maualuga.O le pito i luga o le gaʻo e tatau ona faʻapupulaina e faʻaata le susulu i luga o le itu o le limu, ma le le tutusa o lalo ifo o le 0.21μm, ma e tatau ona faʻapipiʻi le pito i luga i le chrome malo.

B).O le pito i luga o le vaega palasitika o loʻo atagia mai ai le pito i luga o le pusa paʻu, o le mea lea e tatau ona matua mama le paʻu o le vaega palasitika eletise, ma o le gaogao o le paʻu e tatau ona 12 togi maualuga atu nai lo le faʻafefe o luga o le pito i luga. vaega.

C).O le vaeluaga o le vaeluaga, laina fusuaga ma laina faʻapipiʻi autu e le tatau ona mamanuina i luga o le faʻapipiʻiina.

D).O le faitotoa e tatau ona mamanuina i le pito sili ona mafiafia o le vaega.Ina ia puipuia le liusuavai mai le malulu vave pe a faʻatumu le pu, o le faitotoa e tatau ona tele pe a mafai (e tusa ma le 10% sili atu nai lo le masani tui tui), sili atu ma se vaega lapotopoto o le faitotoa ma sprue, ma le umi o le. e tatau ona puupuu le sprue.

E).E tatau ona tu'u ni pu ta'a'alo ina ia 'alofia ai fa'aletonu e pei o filament o le ea ma pulu i luga o le vaega.

F).O le masini ejector e tatau ona filifilia i se auala e mautinoa ai le tatalaina malie o le vaega mai le limu.

4. Tulaga o le faʻaogaina o tui mo vaega palasitika

Ona o uiga o le faʻaogaina o le tui, o faʻalavelave i totonu e le maalofia, ae o le pulea lelei o tulaga faʻagasologa o le a faʻaitiitia ai le faʻalavelave i totonu i se mea maualalo ma faʻamautinoa le faʻaogaina masani o vaega.

O mea nei e a'afia ai le fa'alavelave i totonu o tulaga fa'agasologa.

A).Fa'amago mea mata

I le faiga o tui tui, afai e le lava mago le mea mata e faʻaaogaina mo le faʻapipiʻiina o vaega, o le pito i luga o vaega o le a faigofie ona maua ai filaments ea ma bubbles, lea o le ai ai se aafiaga i foliga o le ufiufi ma le malosi faʻapipiʻi.

B).vevela vevela

O le vevela o le limu o loʻo i ai se aafiaga tuusaʻo i le malosi faʻapipiʻi o le laulau faʻapipiʻi.A maualuga le vevela o le limu, o le resin o le a tafe lelei ma o le toega o le mamafa o le vaega o le a laʻititi, lea e faʻaleleia ai le malosi o le fusifusia o le faʻapipiʻi.Afai e maualalo tele le vevela o le limu, e faigofie ona fausia ni interlayers se lua, ina ia le teuina le uamea pe a faʻapipiʻi.

C).Fa'agasologa o le vevela

Afai o le vevela o le gaosiga e maualuga tele, o le a mafua ai le faʻafefeteina le tutusa, ma faʻapupulaina ai le mamafa o le vevela o le voluma, ma o le a faʻatupuina foi le mamafa o le faʻamaufaʻailoga, e manaʻomia ai le faʻalauteleina o le taimi malulu mo le sologa lelei.O le mea lea, o le vevela o le gaosiga e le tatau ona maualalo pe maualuga tele.E tatau ona la'ititi ifo le vevela o le pupuni nai lo le maualuga o le vevela o le paelo e puipuia ai le palasitika mai le tafe.Le puipuia o mea malulu i totonu o le gaʻo, ina ia aloese mai le gaosiga o lumps, maʻa ma isi faaletonu ma mafua ai le tuʻufaʻatasia o le leaga o le faʻapipiʻiina.

D).Saosaoa tui, taimi ma le mamafa

Afai o nei mea e tolu e le o lelei le atamai, o le a mafua ai le faʻateleina o le faʻamaʻi o totoe, o lea e tatau ai ona faʻagesegese le saoasaoa o tui, o le taimi o tui e tatau ona puupuu pe a mafai, ma o le tui tui e le tatau ona maualuga tele, lea o le a faʻaitiitia lelei ai le toega. atuatuvale.

E).Taimi malulu

O le taimi malulu e tatau ona faʻatonutonuina ina ia faʻaitiitia le mamafa o totoe i totonu o le gaʻo faʻafefe i se tulaga maualalo tele pe latalata ile zero aʻo leʻi tatalaina le limu.Afai e pu'upu'u tele le taimi mālūlū, fa'amalo fa'amalosi o le a i'u ai i fa'alavelave tetele i totonu o le vaega.Ae ui i lea, o le taimi malulu e le tatau ona umi tele, a le o lea e le gata o le a maualalo le gaosiga o le gaosiga, ae faʻapea foʻi le faʻaitiitia o le malulu o le a mafua ai le mamafa o le va o totonu ma fafo o le vaega.O nei faʻalavelave uma e lua o le a faʻaitiitia ai le faʻapipiʻiina o le faʻapipiʻi i luga o le vaega palasitika.

F).Le fa'aa'afiaga a tagata fa'amalolo

E sili atu le aua le fa'aogaina ni mea fa'amalolo mo vaega palasitika fa'apipi'i.E le fa'atagaina ni vaila'au fa'asa'o e fa'atatau i le suau'u, ona e ono fa'atupu suiga fa'a-kemikolo i le pito i luga o le vaega palasitika ma suia ai ona uiga kemikolo, ma i'u ai i le le lelei o le fa'apipi'iina o le pa'u.

I tulaga e tatau ona faʻaaogaina ai se vailaʻau faʻamalolo, naʻo le paʻu paʻu poʻo le vai fasimoli e tatau ona faʻaaoga e faʻamalo ai le limu.

Ona o le eseesega o mea taua i le faagasologa o le faʻapipiʻiina, o vaega palasitika e tuʻuina atu i tikeri eseese o le faʻalavelave i totonu, lea e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le faʻapipiʻiina o le faʻapipiʻiina ma manaʻomia ai le lelei o le maeʻa togafitiga e faʻateleina ai le faʻapipiʻiina o le faʻapipiʻi.

I le taimi nei, o le faʻaaogaina o togafitiga vevela ma togafitiga faʻatasi ai ma mea faʻamaeʻaina luga o loʻo i ai se aafiaga lelei tele i le faʻaumatiaina o faʻalavelave i totonu i vaega palasitika.

E le gata i lea, o vaega faʻapipiʻi e manaʻomia ona faʻapipiʻiina ma asiasia ma le faʻaeteete tele, ma e tatau ona faia faʻapipiʻi faʻapitoa e aloese ai mai le faaleagaina o foliga o vaega faʻapipiʻi.

Xiamen Ruicheng Industrial Design Co., Ltd o loʻo i ai le poto masani i luga o le faʻapipiʻi palasitika, lagona le saoloto e faʻafesoʻotaʻi i matou pe a iai sau manaʻoga!


Taimi meli: Feb-22-2023