Fa'amatalaga o le ola o le tui tui

eletronic fale tui palasitika limu

Sumu tuio meafaigaluega autu autu mo le gaosiga o fale gaosi oloa, o le faʻaogaina o mea faʻapipiʻi e gaosia ai vaega palasitika, faʻatasi ai ma le tele o mea lelei e pei o le tuʻuina atu o le gaosiga lelei, faigofie ona faʻamautinoa le lelei, tau maualalo o le gaosiga, faʻapipiʻi tui ua faʻateleina le faʻaaogaina i le gaosiga o pisinisi.I le avea ai o le faiga sili ona taua o le tui tui, o le lelei o ana mamanu e aafia saʻo ai le lelei o oloa, ae o le tau o le gaosiga o molds o loʻo nofoia se vaega tele o tau atinaʻe o pisinisi.Faʻaleleia le ola tautua / ola fana o tui tui e faʻaitiitia ai le tau o oloa palasitika, faʻaleleia le gaosiga o atinaʻe ma le faʻatauvaʻa e iai se aafiaga taua.

O le faiga o le tui palasitika e masani lava o mea faʻapipiʻi palasitika i totonu o le paʻu masini tui pe a uma le faʻavevelaina o le plasticization, i totonu o le faʻaogaina o le sikulima masini tui, pe a uma ona oʻo le palasitika i se vevela, faʻatasi ai ma le mamafa ma le saoasaoa e ala i le pusi masini tui i totonu o le lua, ma ona sosoo ai lea ma le limu pe a uma le mamafa, o le oloa malulu ma tatala le faʻailoga ma maua ni vaega palasitika.

1
IMG_1793

I le taimi o le faʻaogaina o le tui, e tatau i le pito i luga o le limu ona tuʻuina le mamafa pe a tapunia le paʻu, o le mamafa o le palasitika liusuavai i totonu o le paʻu ma le tosoina o le malosi pe a tatalaina le limu, lea e liusuavai ai le mamafa o le palasitika. i luga o le lua e sili ona taua.I le taimi lava e tasi, e tatau ona tausia le limu i se tulaga o le vevela, e tatau ona taumafai le vevela vevela e ausia suiga cyclical, manaoga tagata e faaaogāina auaunaga e tatau ona maualuga le vevela, lea e mafai ona faaitiitia lelei le faataapeina o le faailoga, ma vaega palasitika mai le vevela vevela. e tatau ona maualalo.A leai o le a fai si tele le deformation oloa.I lalo o ia tulaga faigaluega, o le limu e faigofie ona faʻaleagaina tele ma vevela ma malulu vaivai gau, aemaise lava i lalo o le gaioiga o le vevela ma le mamafa.

Palasitika i le faagasologa o le faatumuina o le gaʻo, faʻapipiʻi vaega e ala i le maualuga o le vevela ma le maualuga o le mamafa o le liusua o le sasaina, feteʻenaʻiga tafe, i le faagasologa o le demoulding oloa, cavity ma vaega autu ma palasitika i le faagasologa o galuega e faigofie ona maua ai feeseeseaiga, e mafua ai. i le tulaga o le ofuina o limu.I le taimi lava e tasi, ona o le tatalaina soo ma le tapunia o le limu, o vaega taʻiala taʻavale ma vaega faʻapipiʻi e faigofie ona ofuina ma masae e mafua ai le tatalaina.

IMG_1796(1)
IMG_1795(1)

I le fa'agasologa o le fa'asologa, o nisi palasitika o le a pala i lalo o le maualuga o le vevela ma le mamafa e maua ai kasa pala, lea o le a faigofie ona pala ma fa'aleagaina ai le pito i luga o le li'o, ma mafua ai le fa'aleagaina o luga o le li'o.

Pe a oʻo atu le gaosiga o tui tui i se numera patino, o le maualuga o le oloa ona o le tele o le ofuina o le limu e le mafai ona oʻo atu i manaʻoga, o le oloa o loʻo tafe ma le lele e ogaoga, ma e le mafai ona toe faʻaleleia le gaʻo ma le fatu, o le e uma le ola o le limu.O le aofa'i o vaega palasitika ua mae'a a'o le'i pa'u le limu ua ta'ua fo'i o le ola o le limu.

IMG_1798(20200424-022414)

Taimi meli: Iul-26-2022